PRATITE NAS NA:

Škola nogometa Sveti Martin iz Svetog Martina na Muri djeluje u sklopu NK Polet i trenutno broji 150 djece i mladeži obuhvaćenih u starosne kategorije mlađih početnika U-6, početnika U-8, limača U-10, mlađih pionira U-12, pionira U-14 i juniora U-17 te djevojčica početnica i kadetkinja. 

Okuplja djecu s područja Sv. Martina na Muri, Selnice, Štrigove i Hlapičine, a nekoliko polaznika je i iz Hotize (SLO) te je u partnerstvu s klubovima NK Bratstvo (Jurovec), NK Mura (Hlapičina), NK Zebanec i  NK Sloga (Štrigova). Sve dobne kategorije treniraju tri puta tjedno i natječu se u županijskom i regionalnom rangu. 

Ovako veliki i složen pogon posljednjih nekoliko godina vrlo uspješno je vodila gospođa Blaženka Heric. Posljednjih nekoliko godina, u njezinom vođenju škola nogometa napravila je veliki iskorak u organizacijskom i natjecateljskom dijelu: omasovljen je broj djece, osnovane su nove kategorije, u natjecanje su uključene i djevojčice, angažirani su educirani i licencirani treneri, djeca se natječu u županijskom i regionalnom natjecanju. Sve ovo bio je preduvjet da škola nogometa Sveti Martin postane jedna od ponajboljih škola na ovim prostorima.

Gospođa Blaženka Heric se zbog bolesti posljednjih mjeseci morala povući s ove vrlo važne i zahtjevne funkcije, ali ostat će na raspolaganju u upravnom odboru škole nogometa Sveti Martin.

Ovim putem se u ime UO Škole nogometa Sveti Martin, NK Polet i svih partnerskih klubova NK Bratstvo, NK Mura, NK Zebanec, NK Sloga najiskrenije zahvaljujemo na vrlo uspješnom vođenju škole u posljednjih nekoliko godina i svemu što je učinila za dobrobit 150 polaznika ŠN Sveti Martin.

Nakon nemogućnosti obavljanja predsjedničke funkcije g. Heric, upravni odbor ŠN Sveti Martin brzo je reagirao i jednoglasno donio odluku da se na čelo ovog velikog pogona postavi gospodin Tomislav Gradiček. Kako je g.Tomislav Gradiček, pošto mu dvoje djece trenira u našoj školi upoznat s problematikom i načinom funkcioniranja škole nogometa prihvatio se ovog zahtjevnog posla i preuzeo vođenje ŠN Sveti Martin.

U nekoliko dolje navedenih rečenica gospodin Tomislav Gradiček predstavio nam se i najavio daljnje planove u ŠN Sveti Martin: 

1. Molimo Vas da se predstavite?
Ja sam Tomislav Gradiček, rođen 23.04.1979. u Varaždinu, inženjer građevine, supruga Marina, kćer Ema - 8 godina - igračica ŠN Sveti Martin - djevojčice, sin Jona - 10 godina - igrač ŠN Sveti Martin U 10. Živim u Murskom Središću. Zaposlen sam u tvrtki Knauf Insulation.

2. Vaša nogometna karijera?
Nikada nisam aktivno u klubu trenirao i igrao nogomet nego samo rekreativno.

3. Kako ste se odlučili na preuzimanje ŠN Sveti Martin?
Odlučio sam preuzeti ŠN Sveti Martin jer nisam želio dopustiti daljnju stagnaciju u radu i razvoju koja je neizbježna ako se dodatno produži razdoblje bez vodstva. Bivša predsjednica gđa. Blaženka Heric, školu je postavila na dobre temelje. Bili smo i moramo ostati primjer organiziranosti drugima. Nisam mogao gledati sa strane stagnaciju već sam nakon razgovora s prijateljima u klubu (članovima UO ŠN Sveti Martin i UO NK Polet) i mojom obitelji odlučio "podmetnuti leđa" i preuzeti odgovornost. Školi nogometa želim vratiti "polet" kakav je vladao u počecima.

4. Preuzeli ste vođenje ŠN Sveti Martin, jedne od najboljih škola nogometa u Međimurju, koji su daljnji Vaši planovi s napretkom škole nogometa?
U našoj općini najbrojnija smo udruga koja okuplja gotovo 150 djece s čime se možemo pohvaliti i van granica naše županije i stoga se nadam daljnjem jačanju veze s općinom i prepoznavanju vrijednosti koju pružamo a to su odgoj djece kroz "fair play" igru, stvaranje momčadskog duha i zajedništva. Ovim putem želim se zahvaliti i roditeljima koji svoje slobodno vrijeme ulažu ne samo u svoju djecu već se aktivno uključuju u rad same škole nogometa. Kako ne bi dodatno opterećivali roditelje koji sufinanciraju rad ŠN Sveti Martin očekujem nastavak dobre suradnje s općinom i načelnikom g.Crnčecom te još veći angažman partnerskih klubova kako bi našoj djeci pružili najbolje moguće uvjete rada i opremanje novom potrebnom opremom. Također želim zahvaliti i trenerima koji svojim nesebičnim zalaganjem sudjeluju kako u treniranju tako i u odgoju djece. Sportski planovi su daljnje usavršavanje i obrazovanje trenera, potpora klubu u proširenju kapaciteta terena za treninge s dogradnjom sportskog parka, jačanje suradnje s prijateljskim klubovima i školama nogometa te jačanje trenažnih procesa u zimskom periodu. Od ove sezone uvodimo 2 treninga tjedno u dvorani što smo uspjeli osigurati pregovorima o povećanju kapaciteta u dvorani LifeClass Terme Sveti Martin i dvoranom OŠ Štrigova.
Financijski planovi su stabiliziranje financija s naglaskom na suradnju s općinom Sveti Martin na Muri te klubovima partnerima ŠN a to su NK Polet SMnM, NK Bratstvo Jurovec, NK Mura Hlapičina i NK Sloga Štrigova.

5. Ima li se ŠN Sveti Martin namjeru vratiti u viši rang natjecanja, HNS- Sjever Skupina A?
Ovisno o rezultatu na kraju sezone, odluku o povratku u viši rang HNS -Sjever Skupinu A će donijeti uprava ŠN Sveti Martin zajedno s trenerima kada ćemo razmotriti sve dobre i loše strane natjecanja u višoj ligi. Liga u kojoj se trenutno natječemo u 3 kategorije Pioniri "B -Zapad": U 10, U 12 i U 14, nam trenutno jamči daljnje napredovanje naše djece ali uz bitno smanjenje troškova jer se svi klubovi nalaze unutar 50km za razliku od gostovanja u Ždralovima, Bjelovaru, Đurđevcu, Koprivnici i sl. Sa sportske strane žao nam je što se u toj ligi ne natječu još poneki klubovi s područja međimurskog nogometnog saveza.

6. Kakva je suradnja škole nogometa i NK Polet, da li odnose treba dići na višu razinu?
Moj dragi prijatelj g. Miroslav Novinščak udahnuo je klubu novi život a ljubav i entuzijazam je prenio i na nas prijatelje. Suradnja između ŠN i NK Poleta je sve bolja i prema spomenutom predsjedniku , sveprisutnom Jože Kirecu i ostalim članovima UO mogu u ovom trenutku uputiti samo riječi zahvale na potpori u dosadašnjem radu. Posebnu zahvalu moram uputiti tajniku kluba koji istovremeno obavlja ogroman posao kako u klubu tako i u ŠN Sveti Martin, a to je g. Mihael Breznik. Znam da ćemo zajedno raditi i biti dobri partneri, a našom suradnjom i dobrim odnosima omogućiti klubu daljnji rast i razvoj. Ono što je nama najbitnije je to da ćemo stvoriti nove igrače i navijače.

7. Suradnja ŠN i klubova sudionika u ŠN (Mura, Bratstvo, Sloga, Zebanec)?
Do sada nažalost nisam stigao upoznati i razgovarati s predstavnicima svih partnerskih klubova tako da ne mogu komentirati dosadašnju suradnju. Ono što je bitno je to da tu suradnju treba produbiti i zajedno pronaći način da poboljšamo uvjete treniranja, odigravanja utakmica i opremanja djece. Klubovi partneri ŠN moraju sudjelovati i pomagati u privlačenju sponzora jer je škola nogometa ta koja stvara igrače koji će u budućnosti popunjavati prve sastave spomenutih klubova.

8. Na koji način će te probati doći do potrebnih financijskih sredstava za funkcioniranje ŠN?
Potrebna financijska sredstva osigurat ćemo donacijama općine Sv. Martin na Muri, sufinanciranjem od strane partnerskih klubova, donacijama tvrtki te kao i do sada participiranjem od strane roditelja.

9. U budućnosti bi bilo potrebno omasoviti ŠN, na koji način?
Naša škola nogometa je poznata po kvalitetnim trenerima i rezultatima koje postižemo u svim uzrastima. Dodatni naglasak ćemo staviti na promidžbu ŠN kako bi preko društvenih mreža, internet portala i drugih medija doprli do djece i njihovih roditelja da privučemo više djece do našeg prekrasnog sportskog parka. Posebno mi je drago da se u zadnje vrijeme sve više djevojčica aktivno uključuje u treniranje nogometa te se iskreno nadam da će se ubrzo pokrenuti liga djevojčica u međimurskom nogometnom savezu kako bi osjetile draž natjecanja.


Koristim ovu priliku da pozovem dječake i djevojčice svih uzrasta i svih općina i gradova koji se žele uključiti u treniranje da dođu do igrališta NK Polet te da posjete trening u svojem uzrastu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Najave

 • Seniori +

  17. kolo 3.HNL-Sjever

   NK Podravac

  -

  NK Polet

  Virje, u 15:30 sati, 14.03.2020.


  prethodno>>16. kolo 3.HNL-Sjever

  NK Polet

  4-1

  NK Tehničar

 • Veterani +

  11. kolo Veterani 'Sjeverozapad'


  NK Mura

   vs

  NK Polet

  Sveti Martin na Muri, proljeće 2017. u 10.00 sati


  prethodno>>10.kolo Veterani


  NK Polet

  -

  NK Bratstvo

 • Juniori +

  14. kolo U-17 kvalitetna liga


  ŠN Sveti Martin

  vs

  ŠN petica

  Hlapičina, 18.03.2017. u 15:00sati


  prethodno>>13.kolo


  ŠN Sveti Martin

  4-2

  ŠN Sloga/Strahoninec

 • U-14 +

  18.kolo 1.HNL-Sjever


  NK Polet

  vs

  NK Križevci

  Sveti Martin na Muri, 126.03.2017., u 11:15 sati


  prethodno>>175.kolo

  NK Varaždin

  3-1

  NK Polet

 • U-12 +

  18.kolo 1.HNL-Sjever


  NK Polet

  vs

  NK Križevci

  Sveti Martin na Muri, 26.03.2017., u 10:00 sati


  prethodno>>17.kolo

  NK Varaždin

  4-0

  NK Polet

 • U-10 +

  18.kolo 1.HNL-Sjever


  NK Polet

  vs

  NK Križevci

  Sveti Martin na Muri, 26.03.2017., u 10:00 sati


  prethodno>>17.kolo

  NK Varaždin

  6-2

  NK Polet

 • U-8 +

  10.kolo POČETNICI  ŠN Sveti Martin

  vs

  ŠN Sloga 09

  Sveti Martin na Muri, 25.03.2017., u 10:00 sati


  prethodno>>9.kolo


  ŠN Sveti Martin

  1-1

  ŽNK Katarina Zrinski

 • 1