PRATITE NAS NA:

Derbi kola između NK Rudara iz Murskog Središća i NK Poleta koji je završio 1:1 bio je i posljednji naš meč  pod vodstvom trenera Stevice Žganca.

Sad već bivši trener Stevica Žganec i NK Polet sporazumno su raskinuli suradnju.

Nakon pune tri godine pod vodstvom trenera Stevice Žganca seniorska momčad dobiti će novog stratega na svojoj klupi. Novi trener  seniorske momčadi Poleta bit će 43-godišnji Mario Kovačević. Suradnja s gospodinom Kovačevićem dogovorena je prošlog tjedna, a trener će službeno postati nakon zimske stanke. On je do sada vodio juniore NK Varaždina u 1. juniorskoj HNL. Prije tog angažmana sa seniorskom momčadi NK Varaždin došao je na prag 1.HNL. Nakon uspješne sezone u 2.HNL u kvalifikacijama nije uspio savladati NK Istra 1961. Prije NK Varaždina dva puta je do titule 3. HNL vodio seniore NK Međimurja. Mario Kovačević rođen je 1975. godine u Jablanici, nogometnu karijeru počeo je u FK Sarajevo, a u redove prvoligaša Varteksa stigao je 1994. godine, čiji je član bio do 1999. godine. Igračku karijeru okončao je 2007. godine u NK Međimurje, a nakon toga ulazi u trenerske vode.

S Mario Kovačevićem dobiti ćemo mladog i ambicioznog  „prvoligaškog“ stručnjaka na klupi koji se dokazao na prijašnjim poslovima i koji će zasigurno uvesti neke novosti u naše redove. Pred njim su svakako brojni izazovi, a prije svega vratiti našoj momčadi pobjednički duh i vjeru u njih same jer kvalitetu svakako posjeduju. Jedan od izazova je i povećati efikasnost naših napadača, ali i konsolidirati obrambene redove. Sigurni smo da će zapuhati novi vjetrovi u seniorskoj momčadi i donijeti potrebno osvježenje, a kasnije će se Mario Kovačević uključiti i u rad ŠN Sveti Martin.

Mario Kovačević dobio je čast postati 15. trener u 53 godine bogatoj povijesti NK Poleta. Službeno preuzimanje trenerske palice seniorske momčadi NK Polet dogodit će se u zimskoj stanci, zbog još uvijek važećeg ugovora između trenera Maria Kovačevića i NK Varaždin.  Mario će „otkazni rok“ odraditi u juniorskoj momčadi NK Varaždin, ali polako će neslužbeno do kraja jesenskog dijela prvenstva preuzimati konce seniorske momčadi NK Polet.

Ostatak malog stručnog stožera naše seniorske momčadi ostaje isti. Funkciju sportskog direktora i dalje će obnašati Zoran Šardi koji će do zimske stanke voditi seniorsku momčad, kondicijski trener ostaje Mihael Premuš, fizioterapeut Dragutin Kralj, ekonom Jože Kirec.

Ovim putem najiskrenije se zahvaljujemo dosadašnjem treneru Stevici Žgancu. Sigurno je donio nemjerljivo puno dobroga i lijepoga u naš klub, ali morao je doći i trenutak rastanka. Zadnjih nekoliko kola osjetile su se neke bolne točke u igri naše momčadi, a to je naravno osjetio i Stevica Žganec te je u razgovoru s predsjednikom Novinščakom i vodstvom kluba odlučio svoj mandat dati na raspolaganje. Stevica Žganec doveo nas je do dva nezaboravna naslova prvaka Međužupanijske lige Čakovec – Varaždin i do dva naslova Zimskog klupskog prvenstva na mantinele te će time ostati zlatnim slovima upisan u povijest našeg kluba. Obilježio je jedno od najuspješnijih razdoblja našeg kluba.  Hvala mu na tome.

U nastavku sportske karijere mu želimo puno sportskog, ali i privatnog uspjeha. Stevica Žganec ostaje i dalje član NK Polet i pokušat će svojim iskustvom i kvalitetom izboriti mjesto u momčadi, a također će savjetom i poznavanjem momčadi pomoći novom strategu.

Još jednom veliko hvala bivšem treneru Stevici Žgancu za sve dobro što je učinio za naš klub.

Ovim putem još jednom želimo dobrodošlicu novom treneru te puno osvojenih bodova i mnogo uspješnih sezona u našem klubu. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Najave

 • Seniori +

  23. kolo 4. NL ČK-VŽ

   NK Pušćine

  -

  NK Polet

  Pušćine, 28.04.2019., 17:00 sati


  prethodno>>22. kolo 4. NL ČK-VŽ

  NK Omladinac

  0-4

  NK Polet


 • Veterani +

  11. kolo Veterani 'Sjeverozapad'


  NK Mura

   vs

  NK Polet

  Sveti Martin na Muri, proljeće 2017. u 10.00 sati


  prethodno>>10.kolo Veterani


  NK Polet

  -

  NK Bratstvo

 • Juniori +

  14. kolo U-17 kvalitetna liga


  ŠN Sveti Martin

  vs

  ŠN petica

  Hlapičina, 18.03.2017. u 15:00sati


  prethodno>>13.kolo


  ŠN Sveti Martin

  4-2

  ŠN Sloga/Strahoninec

 • U-14 +

  18.kolo 1.HNL-Sjever


  NK Polet

  vs

  NK Križevci

  Sveti Martin na Muri, 126.03.2017., u 11:15 sati


  prethodno>>175.kolo

  NK Varaždin

  3-1

  NK Polet

 • U-12 +

  18.kolo 1.HNL-Sjever


  NK Polet

  vs

  NK Križevci

  Sveti Martin na Muri, 26.03.2017., u 10:00 sati


  prethodno>>17.kolo

  NK Varaždin

  4-0

  NK Polet

 • U-10 +

  18.kolo 1.HNL-Sjever


  NK Polet

  vs

  NK Križevci

  Sveti Martin na Muri, 26.03.2017., u 10:00 sati


  prethodno>>17.kolo

  NK Varaždin

  6-2

  NK Polet

 • U-8 +

  10.kolo POČETNICI  ŠN Sveti Martin

  vs

  ŠN Sloga 09

  Sveti Martin na Muri, 25.03.2017., u 10:00 sati


  prethodno>>9.kolo


  ŠN Sveti Martin

  1-1

  ŽNK Katarina Zrinski

 • 1