PRATITE NAS NA:

Kraj natjecateljske sezone uvijek je vrijeme za promjene u igračkom kadru kluba.

Svoj odlazak iz naše momčadi najavili su četiri igrača. Riječ je o Mario Turku, Andreju Goričancu, Draženu Mlinariću i Damiru Čurinu.

Mario Turk odlučio je svoje stopersko mjesto prepustiti mlađima pa će karijeru nastaviti u susjednom NK Bratstvo iz Jurovca kojem će njegovo nogometno iskustvo i znanje zasigurno uvelike pomoći. Damir Čurin je bio primoran zbog niza ozljeda i prirode svojeg posla smanjiti posvećenost nogometu te je odlučio da više ne može pratiti zahtjeve koje donosi viša liga i svoju karijeru nastavlja u NK Hotiza. Andrej Goričanec također zbog zahtjevnosti više lige svoju će nogometnu karijeru nastaviti u  NK Hotiza iz Slovenije, dok se Dražen Mlinarić odlučio na prelazak u NK Borac iz Imbriovca.

Sva četiri igrača uvelike su zadužila klub te se ubrajaju u najtrofejnije pojedince u povijesti kluba. Damir Čurin u dva navrata branio je boje našeg kluba. U posljednje tri godine osvojio je isto toliko prvenstva te bio jedan od ključnih igrača u napadu naše momčadi. Unatoč brojnim ozljedama uvijek je davao sve od sebe i bio jedna od ključnih figura u osvajanju tri uzastopna naslova prvaka MŽNL Čakovec – Varaždin. U svojoj biografiji ima upisana i tri naslova na zimskom klupskom malonogometnom prvenstvu Međimurja.

Rijetku su igrači u današnjem seniorskom amaterskom nogometu koji se mogu pohvaliti s uspjesima kao Mario Turk i Andrej Goričanec. Oba su dugogodišnje ikone našeg kluba, kluba u kojem su od malih nogu i oba su sudjelovala u osvajanju naših titula unazad deset godina. I Mario i Andrej osvojili su dvije uzastopne titule prvaka 1. Međimurske lige u sezoni 2010./2011. i u sezoni 2011./2012., a vodio ih je  trener Krešimir Šenji. Nakon toga nastupali su tri godine u tadašnjoj 3. HNL – Sjever. Nakon reorganizacije lige nastupali su u MŽNL Čakovec – Varaždin. Opet su zajedno pod vodstvom Stevice Žganca, a sada i Maria Kovačevića tri puta za redom osvojili prvenstvo i plasirali se u sadašnju 3. HNL – Sjever. Uz navedene titule treba spomenuti i tri osvojena zimska klupska malonogometna prvenstva Međimurja. Zaista impresivan niz! Jako je malo igrača koji se mogu pohvaliti s 8 titula u seniorskom amaterskom nogometu.  Također treba napomenuti podatak kako Mario Turk za seniorsku momčad NK Polet aktivno igrao punih 15 godina od 28.07.2004..

Mariju, Andreju, Draženu  i Damiru želimo puno uspjeha i zdravlja u nadolazećim nogometnim izazovima kako u seniorskim tako i u veteranskim vodama. Još jednom hvala ima na svemu što su dali klubu i našim navijačima. Hvala im za svaki potez i majstoriju u voljenom crvenom dresu. Njihova imena bit će zlatnim slovima upisana u klupsku povijest.

Tijekom zimske stanke iz kluba je otišao Mihajel Karlovčec koji je najtrofejniji igrač u povijesti kluba s 9 seniorskih titula te sada odlaskom  Andreja Goričanca i Maria Turka otišli su i posljednji igrači iz ere Krešimira Šenja. Dolazi do određene male smjene generacija što je u potpunosti normalno i pozitivno.

Slobodno možemo reći da ulaskom u 3. HNL – Sjever počinje novo uspješno razdoblje u bogatoj povijesti našeg kluba.

FOTO (Tomislav Kralj):

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Najave

 • Seniori +

  1/4 finale Kup-a MNS-a

   NK BSK

  -

  NK Polet

  Belica, 19.07.2020., 17:00 sati


  prethodno>>prijateljska

  NK Venera

  1-8

  NK Polet

 • Veterani +

  11. kolo Veterani 'Sjeverozapad'


  NK Mura

   vs

  NK Polet

  Sveti Martin na Muri, proljeće 2017. u 10.00 sati


  prethodno>>10.kolo Veterani


  NK Polet

  -

  NK Bratstvo

 • Juniori +

  14. kolo U-17 kvalitetna liga


  ŠN Sveti Martin

  vs

  ŠN petica

  Hlapičina, 18.03.2017. u 15:00sati


  prethodno>>13.kolo


  ŠN Sveti Martin

  4-2

  ŠN Sloga/Strahoninec

 • U-14 +

  18.kolo 1.HNL-Sjever


  NK Polet

  vs

  NK Križevci

  Sveti Martin na Muri, 126.03.2017., u 11:15 sati


  prethodno>>175.kolo

  NK Varaždin

  3-1

  NK Polet

 • U-12 +

  18.kolo 1.HNL-Sjever


  NK Polet

  vs

  NK Križevci

  Sveti Martin na Muri, 26.03.2017., u 10:00 sati


  prethodno>>17.kolo

  NK Varaždin

  4-0

  NK Polet

 • U-10 +

  18.kolo 1.HNL-Sjever


  NK Polet

  vs

  NK Križevci

  Sveti Martin na Muri, 26.03.2017., u 10:00 sati


  prethodno>>17.kolo

  NK Varaždin

  6-2

  NK Polet

 • U-8 +

  10.kolo POČETNICI  ŠN Sveti Martin

  vs

  ŠN Sloga 09

  Sveti Martin na Muri, 25.03.2017., u 10:00 sati


  prethodno>>9.kolo


  ŠN Sveti Martin

  1-1

  ŽNK Katarina Zrinski

 • 1