PRATITE NAS NA:

Stigla je i službena potvrda onog o čemu se već nekoliko dana pričalo u nogometnim kuloarima. Naime zbog pandemije koronavirusa prekinuta su sva daljnja natjecanja u našoj 3. HNL – Sjever.

Varaždinski nogometni savez, koji je ove sezone predsjedao 3. HNL – Sjever obavijestio nas je da se otkazuju sve neodigrane utakmice u našoj ligi. Ta odluka znači da je NK Mladost iz Ždralova  ove sezone prvak 3. HNL – Sjever, a iz naše lige prema svemu sudeći nitko neće ispasti. Tablica naše lige nakon zadnjeg odigranog kola postaje konačna što znači da smo osvojili odlično 2. mjesto u 3. HNL – Sjever. Nakon tri uzastopna naslova prvaka MŽNL Čakovec- Varaždin ove godine primorani situacijom moramo se zadovoljiti odličnim 2. mjestom u 3. razredu hrvatskog nogometa.  Ovaj put prvo mjesto pobjeglo nam je za jedan jedini bod. Ovim putem iskreno čestitamo našim sportskim prijateljima iz NK Mladost iz Ždralova na tituli prvaka. Ali ne možemo ne spomenuti da nam je žao razvoja situacije i prilike da se prvenstvo odigra do kraja i da se na travnatim terenima pokušamo izboriti još jedan naslov u nizu. Ove sezone pojavile su se okolnosti na koje nitko  nije mogao utjecati niti promijeniti, a na nama je da u sljedeću sezonu uđemo još kvalitetniji i spremniji kako bi opet mogli ući u borbu za visoki plasman.

Važno je naglasiti kako razvojem ove situacije gubimo svi. Igrači nemaju utakmice i gube natjecateljski ritam, klubovi gube novac od sponzora, donacija, gledatelja, a najviše ispaštaju najvažniji akteri, a to su navijači kojima je uskraćeno uživanje u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Nažalost trenutna situacija je takva kakva je na nju ne možemo niti utjecati niti mijenjati. Ipak je najvažnije da ostanemo zdravi i iskoristimo ovu situaciju da uzmemo zalet za sljedeće natjecateljske izazove.

Za sada se predviđa kako ćemo prve prvenstvene utakmice u Svetom Martinu na Muri gledati krajem kolovoza u novoj natjecateljskoj sezoni 2020./2021.. Naravno da ćemo vas na vrijeme obavijestiti o sastavu lige i rasporedu natjecanja. U ovoj cijeloj priči ostaje još otvoreno pitanje održavanja međimurskog Kupa u kojemu smo u 1/4 finalu morali gostovati kod NK BSK iz Belice. O (ne)održavanju Kupa MNS-a obavijestit ćemo vas čim dobijemo bilo kakvu službenu obavijest.

Cijelu ovu situaciju oko odgađanja pa otkazivanja natjecanja iskoristili smo za uređenje glavnog i dva pomoćna travnjaka te se također intenzivno radi na trećem pomoćnom igralištu. Ovih dana u planu je i proširenje sjedećih kapaciteta za naše gledatelje na našem glavnom terenu, ali o tome više nekom drugom prilikom.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Najave

 • Seniori +

  18. kolo 3.HNL-Sjever

   NK Virovitica

  -

  NK Polet

  Virovitica, 10.04.2021., 16:30


  prethodno>> 17. kolo 

  NK Polet

  1-1

  NK Podravac

 • 1