PRATITE NAS NA:

Kratki intervju o turbolentnoj jesenskoj polusezoni dao nam je Nikola Barat, kapetan seniorske momčadi nogometnog kluba Polet.

 1. Vaše viđenje jesenskog dijela 3.HNL-Sjever?

Drago nam je što smo uspjeli do kraja završiti cijelu polusezonu bez prekida prvenstva i bez zaostalih utakmica. Nije bilo lako ni klubovima ni igračima, a vjerujem da je posljednjih nekoliko kola bilo najteže navijačima koji nisu smjeli prisustvovati utakmicama.

 1. Bila je ovo turbulentna jesen, imali smo problema u momčadi s ozljedama, samoizolacijama, igranje srijedom, odgađanja utakmica i problemom pozitivnih igrača na Covid-19. Da nije bilo tih problema možda bi imali koji bod više?

Mislim da dovoljno o tome govori podatak da smo u jednom trenutku od 21 igrača na raspolaganju ostali na samo 12.Stoga smo povukli čak četvoricu mladića iz juniorskih i kadetskih redova da bi imali uopće nekog na klupi za pričuve. Bilo je i za očekivati da će nakon 14 dana izolacije i odmah nakon toga odigranih 6 utakmica u 18 dana, biti problema u momčadi, no nismo očekivali da će nas baš toliko pogoditi.

 1. Vaš komentar na promjenu trenera?

Trener Kristić je preuzeo momčad u teškom stanju i mi igrači smo mu zahvalni što je unatoč tome vjerovao u nas, posložio i motivirao nas da se nastavimo boriti do kraja. Uspio je relativno brzo detektirati najveće probleme koji su nas mučili, stoga ne čude bolji rezultati pred kraj polusezone.

 1. Jeste li zadovoljni plasmanom na tablici?

Zadovoljni smo plasmanom. Na bod smo do prvog mjesta, bez obzira na utakmicu manje vodeće Mladosti, što nas i dalje čini kandidatom za prvo mjesto.

 1. Možemo li na proljeće stići 1.mjesto na tablici i osvojiti 3.HNL-Sjever?

Još nas čeka polovica prvenstva i sve je moguće. Stizali smo i puno veće bodovne razlike. Međutim, Mladost, Radnik, Tehničar i Rudar imaju vrlo kvalitetne ekipe, stoga ćemo morati dobro zapeti da bi ih sve nadjačali.

 1. Ispadanje u ranoj fazi Kup natjecanja MNS-a (sezona 2020./2021.), posebno „boli“ navijače?

Razumljivo je da navijači uvijek očekuju našu dobru partiju protiv rivala iz Murskog Središća. Nažalost, ta utakmica se desila kad smo bilo vrlo ranjivi, a kvalitetna momčad kao što je Rudar je to znala iskoristiti.

 1. Je li potrebno u zimskoj stanci "osvježiti" momčad kojim novim igračem ili postojeći kadar ima kvalitetu za naslov 3.HNL-Sjever?

Mislim da će naše najveće pojačanje biti povratak ozlijeđenih igrača, te potpuni oporavak igrača koji su kroz veći dio prvenstva igrali sa sitnim povredama koje su im onemogućavale da daju svoj maksimum. Najbitnije je dobro se pripremiti i kao takvi smatram da imamo kvalitetu za naslov, a uprava kluba će odlučiti je li nam potrebno osvježenje momčadi.

 1. Vaša poruka za kraj ovog intervjua?

Još je rano za čestitke, no svejedno bih iskoristio ovu priliku da poželim, ponajprije svim navijačima NK Polet, a onda i svim ljudima dobre volje, bolju, sretniju, zdraviju i uspješniju novu godinu. Nadam se da ćemo se u novoj godini opet zajedno veseliti na utakmicama i slaviti pobjede.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Najave

 • Seniori +

  15.kolo 3.HNL-Sjever

   NK Rudar

  -

  NK Polet

  Mursko Središće, ožujak 2022., 14:00 sati


  prethodno>> 14. kolo 3.HNL-Sjever

  NK Polet

  2-0

  NK Koprivnica

 • 1