PRATITE NAS NA:

Kratki intervju o pripremama, utakmicama i općenito o NK "POLET" dao nam je gospodin Matija Kristić, trener seniorske momčadi nogometnog kluba Polet.

1.) Seniorsku momčad NK Polet vodili ste zadnjih nekoliko jesenskih kola, kakvi su Vaši dojmovi o klubu?

Prezadovoljan sam s načinom na koji klub funkcionira i planovima za budućnost. Po organizaciji, uvjetima za rad i igračkom kadru klub spada u vrh 3.HNL Sjever.

 

2.) Par riječi o igračkom kadru?

Ekipa je sastavljena od kvalitetnih pojedinaca, dobro pokrivena po svim pozicijama, bitno za mene kao trenera je da ekipa posjeduje izuzetan karakter i volju za radom.

 

3.) Jeste li zadovoljni plasmanom na prvenstvenoj ljestvici, unatoč svim problemima (COVID-19, samoizolacije, ozljede...)?

Moram biti zadovoljan jer smo unatoč svim nedaćama uspijeli uhvatiti priključak s vodećima i u drugom dijelu prvenstva dat ćemo sve od sebe da do kraja ostanemo u borbi za visoki plasman.

 

4.) U Hrvatskom Kup-u odigrali smo možda i najbolju utakmicu ove jeseni i 87. minuta u "pat" poziciji držali hrvatskog prvoligaša NK Istra 1961, a u Kup natjecanju MNS-a ispali smo od NK Rudar iz Murskog Središća. Vaš komentar?

U susretu protiv Istre u kupu smo pružili dobar otpor favoritu, pokazali disciplinu i odgovornost u igri i potvrdili da imamo kvalitetu i da trkački možemo parirati i jačim momčadima.

U utakmici protiv Rudara u kupu MNS-a smo bili dosta oslabljeni zbog izostanaka nekolicine igrača što je Rudar iskoristio i zasluženo prošao dalje.

 

5.) Kada kreću pripreme za proljetni dio, gdje će se provoditi i na koji način (treninzi, pripremne utakmice)?

Pripreme za drugi dio sezone kreću 14.01.2021. (prvenstvo bi trebalo početi 27.02.2021.) i provoditi će se u Svetom Martinu na Muri, planirano je da odemo na 4 dana van Svetog Martina na Muri (ako će nam epidemiološka situacija to dopustiti). U periodu od 14.01. do 26.02. odraditi ćemo 30 treninga i 5 prijateljskih utakmica.

Pripremne utakmice:

 1. 23.01. NK Polet - (protivnik koji će se dogovoriti naknadno)
 2. 30.01. NK Polet - NK Međimurec
 3. 06.02. NK Polet - NK Zagorec (Krapina)
 4. 13.02. NK Polet - NK Nafta (Lendava)
 5. 20.02. USV St. Anna (AUT) - NK Polet

*** Vrijeme i mjesto odigravanja utakmice odrediti će se naknadno

 

6.) Je li potrebno osvježiti momčad na pojedinim pozicijama za nastavak prvenstva ili postojeći kadar ima kvalitetu za naslov 3.HNL-Sjever?

Polet ima kvalitetan igrački kadar. Međutim, dobar i karakteran igrač uvijek je dobrodošao u svaku ekipu pa tako i u Polet. Problem je što igrači za koje smo procijenili da bi nam bili pojačanje nemaju slobodne papire. Nije nam interes da dovodimo nekoga tek toliko da bude na broju. Priključiti ćemo i nekoliko talentiranih juniora treninzima prve ekipe.

 

7.) Ako epidemiološka situacija ne dopusti održavanje treninga i pripremnih utakmica, na koji način će se organizirati treninzi?

Nadamo se da to toga neće doći, ali spremni smo i za taj scenarij. Igrači će dobiti program individualnih treninga po kojem će raditi.

 

8.) Vaša poruka za kraj ovog intervjua?

Želim svim navijačima Poleta, upravi kluba, zaposlenicima i igračima puno zdravlja i uspjeha u godini koja je tek počela.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Najave

 • Seniori +

  18. kolo 3.HNL-Sjever

   NK Virovitica

  -

  NK Polet

  Virovitica, 10.04.2021., 16:30


  prethodno>> 17. kolo 

  NK Polet

  1-1

  NK Podravac

 • 1