PRATITE NAS NA:

U proteklom tjednu osim napete prvenstvene završnice odvijalo se i licenciranje našeg kluba za iduću sezonu. Tako su predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza bili u radnom posjetu u Svetom Martinu na Muri.
 
Licenciranje kluba za jedinstvenu Drugu hrvatsku nogometnu ligu (po novoj reorganizaciji treći rang hrvatskog nogometa) sastoji se od 4 kriterija. To su sportski, pravni, administrativni i infrastrukturni kriterij koji se svaki sastoji od dugog niza točaka koje je potrebno zadovoljiti. Polet je u prvom krugu licenciranju ispunio 3 kriterija; sportski, pravni i administrativni. Četvrti, infrastrukturni kriterij nažalost nismo u potpunosti ispunili. Rok za otklanjanje nedostataka je bio veoma kratak, do 23.5.2022.. U infrastrukturnom kriteriju nismo ispunili 2 točke. U pitanju je 100 natkrivenih sjedećih mjesta za gledatelje te adekvatna prostorija za doping kontrolu. Nažalost zbog kratkog roka za uklanjanje spornih točaka nismo dobili licencu za Drugu hrvatsku nogometnu ligu (3. rang hrvatskog nogometa). 
 
Slijedom toga okrećemo se narednoj sezoni u 3. HNL Sjever (4. rang hrvatskog nogometa) te ćemo pokušati naredne sezone biti spremniji za promociju u viši rang. Isto tako cilj nam je navedene sporne točke oko licenciranja riješiti na adekvatan i dugoročan način, a ne samo ih parcijalno zadovoljiti. Stoga je dugoročan cilj i dalje ulaganje u našu infrastrukturu te apliciranju na EU fondove kako bi lakše ishodili financijska sredstva za kvalitetno ulaganje u infrastrukturu. 
 
Također cilj je zadržati okosnicu trenutne momčadi i za iduće sezone, te ju pojačati s par kvalitetnih mladih igrača. Čelni ljudi kluba zaduženi za kadar igrača već na veliko rade na izgledu naše momčadi u sljedećoj sezoni. Uskoro ćemo vam donijeti više informacija vezanih uz sastav momčadi u narednoj prvenstvenoj sezoni.
 
Nažalost kriteriji za viši rang natjecanja su veoma jasni, strogi, pravedni i za sve jednaki. Na upravi kluba je da u narednim godinama riješi sve izazove oko licenciranja, a na dečkima da opet na zelenom travnjaku izbore promociju u višu ligu.
 
#ZaKoga #ZaPolet
 
 
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Najave

 • Seniori +

  Pripremna utakmica

   NK Polet

  -

  NK Osijek

  Sveti Martin na Muri, 02.07.2022., 11:00 sati


  prethodno>> 5.kolo Liga za prvaka

  NK Međimurje

  0-4

  NK Polet

 • 1