PRATITE NAS NA:

U subotu 23.06.2012.g ekipa U-8 i U-10 nogometnog kluba Polet i njihovi roditelji bili su na izletu u Komendi. U Komendi su odigrali prijateljske utakmice s domaćinom NK Komenda i uživali na prekrasnom izletu.

U subotu 23.06.2012.g djeca i roditelji ekipa U-8 i U-10 gostovali su u Komendi (mjesto udaljeno 30km sjeverno od Ljubljane) kod našeg prijateljskog kluba NK „Komenda“. Sad već tradicionalno četvrtu godinu za redom krajem proljetne sezone održavamo prijateljske susrete s klubom iz Slovenije, nogometnim klubom Komenda iz Komende. Veliku zahvalu što je spojio dva kluba treba uputiti gospodinu Dragi Žiniću, koji živi u Komendi, a simpatizer je obiju klubova.

U subotu u 5.30 sati nakon ukrcavanja sportske opreme, sendviča i sokova krenuo je autobus iz centra Sv.Martina na Muri prema Komendi sa 50 veselih putnika. S jednim stajnjem prije Ljubljane radi okrijepe na cilj u Komendu stižemo oko 9.00 sati. Slijedi pozdrav domačina, razmjenjivanje njihovih i naših poklona, od strane NK Komende predsjednik g.Bolarič Darko, a od strane NK Poleta predstavnik mlađih kategoija g.Drago Heric. Nakon toga bila je mala zakuska, kolači, kava i sjajno pripremljeni grah.

U 10 sati počela je prva utakmica između momčadi NK'Komenda' i NK'Polet' u kategoriji U-8, kako rezultat u ovakvim utakmicama nije važan nego igra i druženje obiju momčadi, ali da spomenemo rezultat je bio 4-2 u korist NK“Komenda“. Igralo se u dosta izmjenjenim sastavima jer u Sloveniju nažalost nisu mogla doći sva djeca zbog problema s putovnicama. Nakon utakmice U-8 u 11 sati odigrana je utakmica u kategoriji U-10. Sljedila je zanimljiva utakmica, više 'prvenstvena' nego prijateljska, završila je neriješenim rezultatom 3-3.

Za NK POLET (U-8): Marsel Tot, Niko Perčić, Alen Galinec, Martin Lesar, Luka Perčić, Petar Novak, Teo Turk, Eric Flac, Rafael Debelec, Jan Haček, i Matija Polanec.

Za NK POLET (U-10): Niko Perčić, Alen Galinec, Tin Haček, Marko Sakač, Fran Heric, Martin Lesar, Tot Marsel, Patrik Čurin, Luka Kirec, Tomas Kolmanić, Filip Vinković, Domagoj Fajfar i Jan Haček.

Nakon odigranih utakmica slijedila je kratka okrijepa. Poslije druženja na igralištu zajedno s domačinima krenuli smo na zanimljiv izlet na vrh Velike planine. Dvadeset minutnu vožnju autobusa u podnožje planine uljepšao nam je vodić koji nas je upoznao s zanimljivostima tog kraja. Na vrh 1666 metara Velike Planine najprije smo se 10 minuta vozili gondolom u koju stane 35 osoba. A nakon toga sljedila je  20-minutna vožnja na sami vrh sa žičarama/dvosjedima.To je bio posve nova i zanimljiva avantura za djecu ali i neke roditelje. Prijevoz gondolom i žičarom u potpunosti su podmirili domačini na čemu im od srca zahvaljujemo. Na vrhu planine boravili smo oko 2 sata, a domačini su nam pripremili lokalne specijalitete (kobasice i sir s planinskih pašnjaka). Prekrasan pogled na okolicu Ljubljane upotpunio je i planinski čovjek, pastir kojeg domačini nazivaju Planšar. Pastir nas je i upoznao sa čarima i zzanimljivostima Velike Planine. nakon dvosatnog boravka i razgledavanja krenuli smo polako natrag na nogometno igralište u Komendu. Zanimljivo igralište nogometnog kluba Komenda okruženo je stazom za utrke konja, jedna od većih staza u Sloveniji.

Vratili smo se na igralište gdje se odvila napeta utakmica između roditelja NK Komenda i NK Polet koja je završila miroljubivih 4-4.

Za NK POLET (roditelji): Simon Kolmanić, Robert Flac, Nenad Lesar, Davor Čurin, Bruno Perčić, Ivan Haček, Josip Novak, Dušan Čurin, Drago Heric, Stjepan Jurinić i Mihael Breznik

Domačini su se nakom utakmice opet iskazali, te pripremili bogati roštilj. Sljijedilo je druženje djece i roditelja do 20.00 sati kada smo nažalost morali krenuti kući. Na putu prema Sv.Martinu stali smo u Trojanama na daleko poznatim trojanskim krafnama. u Sv.Martin na Muri vratili smo se u 0.30 sati.

Na kraju zahvala još jednom gospodinu Žiniću i našem vozaču gospodinu Debelcu koji nas je vozio po pokroviteljskoj cijeni. Još jednom zahvaljujemo domačinu NK Komenda na prekrasnom danu. Nadamo se da su djeca tako i roditelji uživali i dobro se proveli na ovom prekrasnom izletu.I zlet će ostati svima, a posebno dijeci u nezaboravnom sijećanju.

Nadamo se da će se nastaviti ova lijepa tradicija i očekujemo sljedeće godine naše goste iz Komende u Sv.Martinu na Muri.

Više o nogometnom klubu Komenda možete saznati na njihovoj službenoj internet stranici:

http://www.nk-komenda.si/

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Najave

 • Seniori +

  15. kolo 3.HNL-Sjever

   NK Polet

  -

  NK Radnik

  Sveti Martin na Muri, 06.03.2021.


  prethodno>> 14. kolo 

  NK Polet

  3-0

  NK Bjelovar

 • 1