PRATITE NAS NA:

Kratki intervju o prošloj godini, jesenskoj polusezoni, pripremama i općenito o NK"POLET" dao nam je gospodin Krešimir Šenji, trener seniorske momčadi nogometnog kluba Polet.

1. Kako komentirate prošlu godinu 2011., jednu od najuspješnjih u povjesti NK POLET?

- Što se tiče seniorske ekipe 2011. g je bila odlična. Osvjili smo prvo mjesto, ekipa je igrala atraktivno i pobjednički te je zaista bilo prekrasno sudjelovati u tome. Takvim igrama igrači su pojedinačno napredovali, pokazali tokom cijelog prvenstva veliku marljivost te takvim odnosom poboljšali svoju formu. Isto tako pratio sam rad ostalih selekcija u našem klubu te je vidljivo da su sve selekcije postigle respektabilne rezultate te da se kvalitetno radilo.

2. Da li Vam je žao što se nismo kvalificirali u viši rang natjecanja ili smatrate da je sadašnja liga dovoljno konkurentna za postojeći kadar u klubu?

- Velika želja bila mi je da uđemo u ligu više. Mislim da u toj ligi možemo ravnopravno igrati sa svim klubovima. Osim toga svakako je to jedan izazov koji bi svaki sportaš želio iskusiti.
Sadašnja liga u kojoj igramo je jača od prošlogodišnje.U ovoj ligi nema slabe ekipe , igra se čvršće i agresivnije nego prije te postoje nekoliko vručih terena.

3. Da li ste zadovoljni rezultatima i igrom u jesenskom dijelu prvenstva?

- Zadovoljan sam postignutim rezultatom u jesenskom dijelu prvenstva . Sustav igre ostao je isti ali su se neki igrači promjenili. Uroš Stojko i Sandro Vinko su otišli, Goran Goričanec je nedovoljno aktivan. U klub su došli Luka Rihtarec i Miroslav Lisjak, vratio se Mihael Karlovčec i Neno Radiković. Priključeni su i neki mlađi igrači. Iz tih razloga smo se ponovno morali uigravati tako da nam je igra varirala od odličnih izvedbi do loših. Isto tako odaziv na treninge je bio lošiji nego prije zato što neki igrači rade u smjenama, a neki su bili u školi.

4. Smatrate li da ste mogli postići više (1.mjesto/jesen) s ovom ekipom u 1.MNL, i komentirajte nam malo jesensku polusezonu?

- Naravno, uvijek se može postići više. Tri utakmice smo izgubili, što je previše. Od te tri dvije su bile izrazito loše Cirkovljan i Slakovec. S druge strane neke smo odigrali odlično Macinec, Dubrovčan, Ivanovec. Dali smo najviše golova u ligi, ali i primili puno s obzirom na prošlo prvenstvo.

5. Koji klub osim BSK Belica smatrate najvećim konkurentom u borbi za prvo mjesto?

- Prvih šest sedam klubova imaju dobru igru i igrače. Več prije sam napomenuo da je liga jača i napornija te da svatko svakog može pobjediti.

6. Kad počinju pripreme za predstojeću proljetnu sezonu?

- Pripreme su počele 15. 01. 2012.

7. Koliko će se utakmica odigrati u pripremnom dijelu, s kojim klubovima (ako se znaju imena klubova)?

- Planiramo odigrati 10 pripremnih utakmica, ukoliko vremenske prilike to dozvole. Igramo protiv Rakičana i Komende iz Slovenije, dva zagrebačka kluba te protiv ekipa koje će se kod nas pripremati.

8. Mislite li da je momčad dobro posložena na svim pozicijama i da možemo proljetni dio završiti na 1.mjestu, i ponoviti prošlogodišnji uspjeh?

- Mislim da je momčad odlično posložena. Za svku poziciju imamo gotovo dva igrača što je važno kad zaredaju kartoni i ozljede.
Cilj nam je ponoviti prošlogodišnji uspjeh, osvojiti prvo mjesto. Za razliku od prije poznajemo sve ekipe i njihov način igre. Vrlo je važno napraviti niz dobrih rezultata te se za to i adekvatno pripremiti.

9. Kakvo je Vaše mišljenje o NK “POLET”  općenito; organizacija kluba, predsjednik, uprava?

- Mislim da je NK Polet odlična sportska sredina. Kao trener mogu samo pohvaliti odnos predsjednika i ostalih članova kluba naspram mene. Predsjednik kluba neprestano trenira s nama, pomaže mi u radu i uvijek mi je velika podrška.

10. Kakvo je Vaše mišljenje o uvjetima treniranja, travnjak, nove svlačionice…?

- Uvjeti za rad su odlični. Dva igrališta, nove prostorije, sportski rekviziti i svi ostali sadržaji uvelike olakšavaju posao meni i igračima.

11. Koliko Vam u radu pomažu prijateljske utakmice sa prvoligaškim momčadima (stranim i domačim) koje su svake godine na pripremama u Toplicama Sveti Martin, a treniraju na našem travnjaku?

- Prijateljski susreti protiv snažnih ekipa su dobrodošli bez obzira na postignuti rezultat. Igrajući i gledajući treninge takvih ekipa svima puno znači. Stječemo nova znanja i spoznaje direktno na terenu, učimo kako se na terenu i treninzima ponašaju profesionalni igrači i treneri.

12. Što mislite o “Školi nogometa NK POLET” i suradnji dva kluba, NK’Bratstvo’ i NK’Polet’ u mlađim kategorijama?

- Sve pohvale upravi kluba na organizaciji nogometne škole i suradnji s NK"Bratstvo". Mislim da je to jedini način da se klub još više razvije, svojom ponudom zainteresira mladež da se bave sportom te da što kvalitetnije provode slobodno vrijeme. Isto tako nogometna škola ima veliki značaj za budučnost kluba koji se polako razvija u glavni centar ove regije.

13. Što mislite o našim vjernim i mnogobrojnim navijačima?

- Ovom prilikom pozdravljam naše vjerne navijače. Pozivam ih da dolaze u što većem broju, da se naoružaju optimizmom i strpljenjem i neka nas i dalje tako bodre.

14. Završni pozdrav?

- Cilj se zna, da bi se on ostvario treba nam svima međusobno razumjevanje i zajedništvo.
Pozdrav svima!

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Najave

 • Seniori +

  7. kolo 3.HNL - Sjever

   NK Polet

  -

  NK Virovitica 

  Sveti Martin na Muri, 03.10.2020., 15:00 sati


  prethodno>> 5. kolo

  NK Podravac

  0-2

  NK Polet

 • 1