PRATITE NAS NA:

NK Polet prvak 4.NL ČK-VŽ

Iza nas je još jedna uspješna sezona seniorske momčadi. Kao i pred nekoliko godina kad smo uspjeli obraniti naslov 1. Međimurske nogometne lige tako smo i ove sezone obranili prošlogodišnju titulu. S obzirom na prošlu sezonu promjenilo se čak i ime lige, malo se izmjenio sastav klubova u ligi, ali jedno je ostalo isto, prvo mjesto i titula najboljeg opet je došla k nama u Sveti Martin na Muri. Još jedne sezone se dokazalo da najbolji nogometaši lige dolaze iz NK Polet.

Nakon završetka prvenstva, promatrajući unatrag, možemo biti i više nego zadovoljni proteklom sezonom. U posljednjih par godina (a možda i više) ne pamtimo kad smo se natjecali u zanimljivijem prvenstvu. Tokom cijele sezone bilo je napeto i neizvjesno, mjenjali su se vodeći na tablici, bilo je puno rezultatskih iznenenađenja i neočekivanih raspleta. U svemu tome sigurno su najviše profitirali gledatelji. Kulminacija zanimljivog prvenstva dogodila se u zadnjem kolu do kad su u borbi za naslov ostala čak tri kandidata. Prema rezultatima uživo sve do dvadesetak minuta prije kraja sezone mjenjala se vodeća momčad lige. Ipak smo u 77. minuti zadnjeg kola uspjeli smo postići pogodak i tim rezultatom vratiti se na čelo tablice, ali sa strepnjom i nadom da tako ostane do kraja utakmice. Do samog kraja još smo i povećali vodstvo i tako druge godine za redom naslov prvaka lige doveli na sami sjever države i županije. Na kraju se samo možemo nadati da će i slijedeće sezone liga biti tako zanimljiva te da ćemo se opet boriti za sam vrh tablice, a na kraju i slaviti.

Ovih dana vrlo je aktivna tema naš (ne)odlazak u višu ligu. Tu odluku klub je morao donijeti (kao i neki drugi klubovi) u veljači ove godine, a ona je tek sada postala zanimljivija široj (međimurskoj) nogometnoj javnosti. Nogometni savez pred NK Polet postavio je izbor da li klub ima ili nema namjeru slijedeće sezone igrati u višoj ligi ako ostvari odgovarajući plasman na tablici. Naš klub je u veljači ove godine donio odluku da ako se i ostvari sportski kriterij (1. mjesto u ligi) za promociju u višu ligu da se ta prilika propusti na niže plasirani klub na tablici na kraju sezone. Odluka je donesena na temelju više čimbenika. Osim financijskih i logističkih čimbenika utjecaj na odluku imao je i planirani sastav lige te iskustvo drugih klubova koji su bili u sličnim situacijama. Naš stav je da bih voljeli igrati višu, kvalitetniju i bolju ligu u slučaju da je ona nama financijski, logistički i geografski prihvatljivija. Drugim riječima, voljeli bismo igrati ligu koja bi bila sličnija  3.HNL – Sjever koju smo igrali vrlo uspješno pred nekoliko godina nego ovoj današnjoj 3. HNL – Istok. Ali nažalost trenutni cijelokupni sustav natjacanja je takav kakav je, i mi tu kao jedan klub ne možemo puno utjecati (mada smo i pokušavali utjecati svojim sugestijama na promjene).

Mi kao klub i dalje stojimo iza naše odluke donijete pred više od 4 mjeseca, a takvu odluku o nenapredovanju u višu ligu donjela su i dva kluba plasirana tik iza nas. Zbog naše odluke (ili točnije naših odluka) donekle se mijenja sustav natjecanja u nižim ligama, ali ona se znala čak i prije početka proljetnog djela prvenstva. NK Polet nema, ne može, a i ne smije imati utjecaja niti odgovornosti na dio ili cijelokupni sustav natjecanja u drugim ligama u kojima se on niti ne natječe.

Još jednom čestitamo našim igračima na još jednoj osvojenoj tituli, ali također čestitke idu i stručnom stožeru, upravnom odboru i svima koji su na bilo koji način pridonjeli ovom još jednom povjesnom uspjehu kluba. Zahvaljujemo se svima koji su nam čestitali osvojeni naslov prvaka 4. nogometne lige Čakovec – Varaždin.

Izvještaj

Grb NK Polet Sveti Martin na Muri

4:1

Grb NK Tehničar
NK Polet
NK Tehničar
 
16.kolo, 3.HNL Sjever
07.03.2020., 15:30 sati, Sveti Martin na Muri
Opširnije...

Najave

 • Seniori +

  17. kolo 3.HNL-Sjever

   NK Podravac

  -

  NK Polet

  Virje


  prethodno>>16. kolo 3.HNL-Sjever

  NK Polet

  4-1

  NK Tehničar

 • Veterani +

  11. kolo Veterani 'Sjeverozapad'


  NK Mura

   vs

  NK Polet

  Sveti Martin na Muri, proljeće 2017. u 10.00 sati


  prethodno>>10.kolo Veterani


  NK Polet

  -

  NK Bratstvo

 • Juniori +

  14. kolo U-17 kvalitetna liga


  ŠN Sveti Martin

  vs

  ŠN petica

  Hlapičina, 18.03.2017. u 15:00sati


  prethodno>>13.kolo


  ŠN Sveti Martin

  4-2

  ŠN Sloga/Strahoninec

 • U-14 +

  18.kolo 1.HNL-Sjever


  NK Polet

  vs

  NK Križevci

  Sveti Martin na Muri, 126.03.2017., u 11:15 sati


  prethodno>>175.kolo

  NK Varaždin

  3-1

  NK Polet

 • U-12 +

  18.kolo 1.HNL-Sjever


  NK Polet

  vs

  NK Križevci

  Sveti Martin na Muri, 26.03.2017., u 10:00 sati


  prethodno>>17.kolo

  NK Varaždin

  4-0

  NK Polet

 • U-10 +

  18.kolo 1.HNL-Sjever


  NK Polet

  vs

  NK Križevci

  Sveti Martin na Muri, 26.03.2017., u 10:00 sati


  prethodno>>17.kolo

  NK Varaždin

  6-2

  NK Polet

 • U-8 +

  10.kolo POČETNICI  ŠN Sveti Martin

  vs

  ŠN Sloga 09

  Sveti Martin na Muri, 25.03.2017., u 10:00 sati


  prethodno>>9.kolo


  ŠN Sveti Martin

  1-1

  ŽNK Katarina Zrinski

 • 1