Nogometni klub “POLET” osnovan je 1965. godine. Prema nekim izvorima osnivačka skupština održala se 15. kolovoza. Nogometne utakmice u Sv. Martinu na Muri odigravale su se od pedesetih godina sa susjednim selima (Hlapičina, Hotiza, Štrigova…) jer u ovom dijelu Međimurja nije bilo registriranih klubova.

Igrači u početku nisu imali sportsku opremu, pa su na zajedničkoj fotografiji iz 1958. godine posudili od igrača NK “RUDAR” iz Murskog Središća koji je tada bio jedini registrirani klub u ovom dijelu Međimurja. momcad iz 1958.Inicijatori osnivanja nogometnog kluba Antun Kos, Mirko Turk i Josip Vožar predložili su ime NK “MURA”, ali su ih preduhitrili osnivači kluba u Hlapičini. Nakon ponovnog dogovora odlučili su se za ime “POLET” te su izabrali crvenu boju kluba.

1965. godine osniva se i registrira NK “POLET” i uključuje u takmičenje u podsavez Mursko Središće, kojeg osniva Nogometni Savez Međimurja. Iste godine u takmičenje centra Mursko Središče uključuje se NK “MURA” (Hlapičina), NK “DINAMO” (Domašinec), te naš NK “POLET” (Sv. Martin na Muri). Prve godine takmičenja “POLET” osvaja 5. mjesto na tablici.

Prvi predsjednik kluba bio je gospodin Antun Kos iz Vrhovljana, a prvi tajnik Josip Vožar iz Sv. Martin na Muri. Prvo igralište bilo je na području današnjeg seoskog turizma “Goričanec”, a prve svlačionice pod obližnjom malinom ili za kišovitog vremena u gospodarskim zgradama (škedenj) obližnje kuće obitelji Terek. Sezone 1969./1970. u Ligi Centra Mursko Središće osvojeno je prvo mjesto, ali zbog nedostatka financijskih sredstava plasman u 2. Međimursku ligu prepušten je NK “RUDAR” iz Murskog Središča.

Sljedećih godina predsjednik kluba bio je gospodin Zdravko Oletić iz Žabnika. Za njegovog mandata većina igrača dolazila je iz Žabnika pa je postojala inicjativa da se sagradi novo igralište u Žabniku i promjeni sjedište kluba iz Sv. Martina na Muri u Žabnik.otvorenja svlacionica 1972. Mjesna zajednica Sv. Martin na Muri je dala zemljište za izgradnju novog igrališta i svlačionica na sadašnjoj lokaciji te je ta inicjativa propala. Za vrijeme mandata predsjednika Zdravka Oletića napravljeno je novo igralište i nove svlačione. Gradnja novog igrališta i svlačiona uglavnom je bila na dobrovoljnoj bazi, ali pomoglo je i nekoliko sponzora, od koji svakako treba spomenuti Franju Oletića iz Sv. Martina na Muri. Odlaskom na rad u Njemačku gospodin Ivan Šardi iz Žabnik poslao je prvi adekvatni komplet dresova, što je za to vrijeme bio veliki dobitak za klub.

1976. godine ponovno je osvojeno 1. mjesto u Ligi Centa Mursko Središće i nakon kvalifikacija s NK “MLADOST” Dekanovec nije se uspjelo plasirati u viši rang, 2. Međimursku ligu. Godine 1977. na mjesto predsjednika dolazi mladi i ambiciozni gospodin Ivan Kralj iz Sv. Martina na Muri. Njegov prvi potez je dovođenje novog trenera, gospodina Ivana Brodara iz Mursko Središča, koji je radio u ovdašnjoj osnovnoj školi kao nastavnik tjelesnog odgoja. Tako NK “POLET” postaje prvi klub u ovom djelu Međimurja koji ima obrazovanog trenera. To se pokazalo vrlo uspješnim za budućnost kluba.

1979., tj. već nakon dvije godine od dovođenja prvog trenera, ponovno je osvojeno 1. mjesto u Ligi Centar Mursko Središće te se momčad plasirala u 2. Međimursku Ligu. Već dvije godine kasnije (1981. godine), plasirala se u 1. Međimursku Ligu. 1982. godine započela je gradnja novih svlačionica na današnjoj lokaciji, ponajprije zahvaljujući građevinskom majstoru Stjepanu Šardiju iz Sv. Martina na Muri. Sljedećih godina (1983. i 1984.) organizirane su velike tombole u kojima su glavne nagrade bile osobni automobili te veliki novčani iznosi. Zahvaljujući tim financijskim sredstvima dovršile su se svlačionice te je obnovljena ograda oko igrališta.

U sezoni 1983./1984. postignut je veliki uspjeh u prvenstvu osvajanjem prvog mjesta i plasiranjem u 3. Regiju Nogometnog Saveza Zagrebačke Regije, gdje se klub takmiči do 1988. godine kad je ta liga preimenovana u Ligu Zajednica Općina Varaždin, a kasnije u Međuopćinsku Ligu.

Polovicom osamdesetih godina kada je predsjednik kluba bio gospodin Franjo Makovec iz Brezovca organizirane su velike ljetne zabave na igralištu sa tadašnjim velikim hrvatskim estradnim zvijezdama što je tada bio poseban događaj u ovom dijelu Međimurja na kojim se okupljalo i nekoliko tisuća ljudi. Reorganizacijom takmičenja 1994./1995. klub se natječe u 1. Međimurskoj ligi, a 1996. godine ta liga preimenovala se u 4. Hrvatska Nogometna Liga – Međimurje.

Devedesetih godina klub počinje intenzivno raditi na svom pomlatku te su ubrzo usljedili i dobri rezultati. Devedesetih godina predsjednik kluba postaje gospodin Mijo Flac iz Sv. Martina na Muri i prišlo se izgradnji pomoćnog igrališta da se stvore što bolji uvjeti za treninge jer klub počinje vrlo intenzivno raditi s mlađim kategorijama. 1998. godine kadeti pod vodstvom gospodina Stjepana Perčića iz Sv. Martin na Muri osvajaju kup Nogometnog Saveza Međimurja. U razigravanju za pobjednika Sjeverne regije nakon pobjede na gostovanju protiv NK “ČAZMA” iz Čazme u finalu gube od prvoligaša NK “VARTEKS” Varaždin. Ista generacija se 2000. godine također plasirala u finale kupa Nogometnog Saveza Međimurje, ali nažalost nisu osvojili kup.

Veliki uspjeh NK “POLET” postiže u sezoni 2001./2002. kada seniori osvajaju kup Nogometnog Saveza Međimurje i plasiraju se u završnicu kupa Hrvatskog Nogometnog Saveza. U pretkolu je klub nažalost poražen na domaćem terenu od NK “MLADOST – SLOGA” iz Herešina. Za vrijeme predsjedničkog mandata gospodina Zdravka Fajfara iz Vrhovljana postavljeni su reflektori na pomoćnom igralištu, što je uvelike olakšalo i poboljšalo uvjete za treninge, jer su igrači zbog raznih obaveza na treninge dolazili u večernjim satima. To je također jedna od stvari koje je naš klub imao među prvima u Međimurju.

Početkom osamdesetih godina NK “POLET” je prvi započeo s organizacijom noćnih malonogometnih turnira koji se održavaju svake godine nakon završetka sezone. Izgradnjom asfaltiranog malonogometnog igrališta 2006. godine dobio se još jedan prostor gdje se mogu održavati malonogometni turniri i ostali događaji od kojih klub dobiva određena financijska sredstva, u to vrijeme predsjednik kluba je gospodin Marijan Colar iz Vrhovljana.

Prije nekoliko godina sa NK “BRATSTVO” iz Jurovca osniva se nogometna škola gdje se formiraju sve selekcije igrača od početnika od juniora. Vrlo dobar rad nogometne škole prepoznala su djeca i roditelji iz susjednih sela pa se sve više djece priključuje u rad škole. Potvrda kvalitete rada nogometne škole u nazad nekoliko godina je i osvajanje prvih mjesta u svojim kategorijama u razigravanju za ukupnog pobjednika Međimurskog Nogometnog Saveza.

Zahvaljujući inicijativi predsjednika gospodina Tomislava Kralja iz Sv. Martina na Muri na području Međimurskog Nogometnog Saveza osnivaju se lige mlađih uzrasta i to kategorije U-10 i U-8. Tako je na našem igralištu 2010. godine odigrana prva službena utakmica na području Međimurja u kategoriji U-8 između NK “POLET” i NK “SLOGA” iz Čakovca.

Prije nekoliko godina zajedno sa Toplicama Sveti Martin obnovljen je glavni teren kluba pa su na pripreme na naš teren dolazili razni domaći i strani prvoligaši. Tako smo mogli vidjeti nekoliko međunarodnih prvoligaških utakmica na našem igralištu, što je podatak na kojem nam mogu biti zavidne i puno jače nogometne sredine. Nekoliko godina na pripreme je dolazila i reprezentacija Hrvatskog Nogometnog Saveza U-21 pod vodstvom selektora gospodina Dražena Ladića.

Sezone 2010./2011., nakon duljeg vremena osvojeno je prvo mjesto u 1. Međimurskoj ligi, ali nažalost kroz kvalifikacije nismo se uspjeli kvalificirati u 3. Hrvatsku Nogometnu Ligu – Sjever. Bolja je bila momčad NK “RUDAR `47” iz Ladanja Donjeg. Kroz cijelu svoju povijest NK “POLET” su pratili mnogobrojni i vjerni navijači koji su davali posebnu draž svim utakmicama bilo kod kuće ili u gostima.

Tadašnja uprava na čelu s predsjednikom Tomislavom Kraljem nije odustajala, nego je zadržala kvalitetan igrački kadar i ponovno je osvojen naslov u 1.MNL i kroz dvije kvalifikacijske utakmice Polet je bio bolji od NK Zdenka Veliki Zdenci te postigao najveći uspjeh u povijesti kluba s plasmanom u 3. hrvatsku nogometnu ligu – Sjever.

U dvije sezone uspješnog igranja u 3.HNL-Sjever klub se odrţao u zlatnoj sredini prvenstvene ljestvice. Prema službenom izvješću COMET sustava HNS-a bili smo daleko najgledaniji klub u 3.HNL-Sjever s prosječnom posjećenošću od 350 gledatelja po utakmici, što pokazuje da imamo navijače koji nas prate na domaćim i gostujućim utakmicama. Na našu žalost (a i drugih) 3.HNL-Sjever u takvom obliku prestaje postojati, a uprava kluba na čelu s predsjednikom Miroslavom Zadravcem odlučuje se za nas financijski prihvatljiviju 4. međupanijsku ligu Čakovec-Varaždin gdje se i danas natječemo. Hvalevrijedan je podatak da klub nikad nije ispao iz nekog ranga natjecanja.

Za vrijeme predsjednika Tomislava Kralja obnovljene su svlačionice, a na čelu sa sadašnjim predsjednikom Miroslavom Zadravcem puno se ulaže u uređenje nogometnih terena, prostorija (uređena je nova fasada) i okoliša (nova ograda). Nogometni klub Polet sada u svom reprezentativnom sportskom kompleksu ima nove, vrlo funkcionalne svlačionice s pratećim prostorijama, kafić, malonogometno asfaltno igralište s rasvjetom te tri travnata terena standardnih nogometnih dimenzija s automatskim podzemnim navodnjavanjem. Ovakav uspješan rad kluba potvrđuje se svake godine jer u suradnji s LifeClass Termama Sveti Martin dolazi sve veći broj prvoligaških klubova na pripreme.

Svake se godine održavaju završnice za prvaka Hrvatske u različitim kategorijama, kampovi za mlađe kategorije što dokazuje da Nogometni savez Hrvatske u nama prepoznaje kvalitetnog partnera za svoje nogometne aktivnosti. Trenutno u klubu i nogometnoj školi trenira preko 150 igrača, a natječu se selekcije mlađih početnika (U-6), početnika (U-8), limača (U-10), mlađih pionira (U-12), pionira (U-15), djevojčica i juniora (U-18), te seniori i veterani. Treba posebno istaknuti da se škola nogometa Sveti Martin sa selekcijama U-10, U-12 i U-14 od sezone 2014./2015. natječe u 1.HNL-Sjever pod ingerencijom HNS-a, a to samo dakazuje da se u Sv.Martinu na Muri odlično radi i s mlađim selekcijama. Još treba napomenuti da se tijekom cijele godine na igralištu održava preko 400 treninga raznih kategorija, te više od 120 službenih utakmica, što je impozantna brojka.

VETERANI NK“POLET“

Jedan od prepoznatljivih djelova svetomartinske nogometne obitelji su svakako i veterani. Voditelj veterana već duže od 17 godina je Branko Varšić. Nakon završetka aktivnog igranja nogometa u seniorskoj konkurenciji gospodin Branko Varšić nije se povukao iz nogometa već je nekoliko godina trenirao mlađe uzraste, a 1998. godine baš na njegovu inicijativu osnovala se i Sjeverozapadna veteranska liga. Pod vodstvom gospodina Varšića liga je kroz sve ove godine okupljala veterane iz desetak okolnih klubova koji bi se, kao i u svojim mlađim danima srčano borili za svaku loptu. 2012. godine gospodin Branko Varšić na inicijativu Međimurskog nogometnog saveza prepušta im vodstvo lige te je time Sjeverozapadna veteranska liga i službeno ušla pod ingerenciju saveza.

NAVIJAČI

Poznata je floskula kako se nogomet igra za navijače, a u Svetom Martinu na Muri se to i potvrđuje svako kolo. Naime Polet je već dugi niz godina jedan od najgledanijih sportskih kolektiva u Međimurju po izvješćima delegata s utakmica. Taj podatak je dokaz da navijači vole naš Polet i dišu uz njega. Navijači koji svako kolo, bez obzira gdje se igra, napune tribine oko igrališta sigurno su najlijepši dio Poleta. Istovremeno, uz to što su vrlo brojni i odani, Poletovi navijači su i vrlo bučni te ni jednom gostujućem igraču nije lako igrati na našem terenu. Kroz sve ove godine u Svetom Martinu na Muri gotovo da je postala kultura odlaska na utakmice i navijanje za voljeni klub. Svakako se nesmije zaboraviti spomenuti i zavidna posječenost utakmica svih mlađih kategorija. Osim podrške klubu navijači vrlo rado sudjeluju i na raznim radnim akcijama i ostalim manifestacijama koje Polet organizira.

Svakako su za jedan dio uspješnog funkcioniranja našeg kluba zaslužne i ljepše polovice članova uprave kluba. One se vrlo rado aktivno uključuju u pomaganju rada kluba, a posebice kod organiziranja većih manifestacija. Partnerice članova uprave kluba najčešće koriste svoje kulinarsko umjeće u pripremanju hrane kod organizairanja velikih zabava, a njihovi langoši nadaleko u su poznati i hvaljeni. Osim svog aktivnog pomaganja u radu kluba one su također velika i važna potpora te pune razumjevanja za svoje partnere koji su uključeni u rad uprave NK Polet. Hvala im na tome! Riječima načelnika općine Franje Makovca, društvena uloga NK Poleta je bila izuzetno velika. U samim počecima, u 60-tim godinama 20. stoljeća je NK Polet uz vatrogastvo bio jedini oblik organiziranja i okupljanja ljudi, osobito mladih. Uvelike je doprinio profiliranju mladih ljudi, u razvijanju njihovih sposobnosti organizacije, psihofizičke spremnosti, odgovornosti i poticanju zdravog odnosa prema radu i natjecanju. Kada 80-tih godina ulazi u najviši rang natjecanja postaje i značajan promotor svojega mjesta u cijelog regiji. NK Polet je svojim djelovanjem indirektno kadrovirao mlade ljude i za druge sportove, jer se od samih početaka razgovaralo o osnivanju sportskog društva Polet koje bi se brinulo o organizaciji sportskog društva. Danas se velik broj članova kluba, njegovi volonteri i navijača uključuju u mnogobrojne manifestacije i projekte općine Sveti Martin na Muri i time dodatno doprinose kvalitetnijem životu svoje zajednice. S entuzijazmom i ljubavi prema nogometnoj igri te željom za boljim društvenim okruženjem svih uključenih u rad kluba, uspješna i dugotrajna budućnost NK Poleta je neupitna.

PREMINULI ČLANOVI NK POLET

U svojoj dvadesetoj godini života, 1984. godine u prometnoj nesreći stradao je Branko Bogdan – Bobi, vrlo perspektivan igrač koji je tek zakoračio u seniorske vode, a sudbina je htjela da nažalost nikad do kraja ne ispuni svoj igrački potencijal. Ispred njega bile su najbolje igračke godine i zasigurno bi pokazao puno lijepih poteza i pogodaka u omiljenom crvenom dresu.

Mladen Vinko bio je naš seniorski igrač u doba kada je započeo Domovinski rat. Nije dvojio ni trenutka te je stao u obranu Hrvatske. Nažalost stradao je u ratnom vihoru u Vukovaru te je tako Polet izgubio važnog igrača.

Jedan od najdarovitijih juniora s kraja devedesetih godina bio je Stjepan Šardi, a svoju perspektivnost je potvrđivao i u seniorskoj konkurenciji našeg kluba. Nakon Poleta igrački put odveo ga je u NK Muru iz Hlapičine. Nažalost smrtno je stradao u prometnoj nesreći 2003.godine, te nas prerano napustio. Ali još i danas se na našim tribinama prepričavaju njegovi atraktivni nogometni potezi.

Jedan od najtragičnijih događaja u 50-godišnjoj povjesti kluba zbio se jednog vrućeg dana u kolovozu 2012. godine kada je u prometnoj nesreći svoj ţivot izgubio Patrik Čurin. 11-godišnji Patrik tek nekoliko tjedana prije tragedije prešao je iz limača u mlađe pionire. Poznavajući njegovu narav sigurno bi još dan danas marljivo trenirao i upijao svaki trenerov savjet.

1997 godine preminuo je Stjepan Jakopić član uprave i vjerojatno jedan od najstrastvenijih navijača u povjesti kluba. Njegovu strast za crvenom bojom može se na svakoj poletovoj utakmici vidjeti u njegovim sinovima.

Ivan Kralj, osoba koja je najduže bila na čelu Poleta, u 4 navrata ukupno čak kroz 12 godina također nas je prerano napustio, 2000. godine zbog bolesti u svojoj 50. godini života. Iako nas je Ivan prerano napustio njegov entuzijazam i njegov duh i dalje živi uz Polet, a najbolja potvrda za to su njegovi sinovi. Tako je njegov sin Tomislav 6 godina bio na čelu našeg kluba, a i dalje je nesebično na raspolaganju za sve potrebe kluba.

Dugogodišnji tajnik kluba Željko Breznik, neizmjerno je zadužio naš klub te svojom marljivošću u klubu svima bio uzor. Njegovo je srce bilo poletovsko što je pokazivao iz dana u dan preko 35 godina. Svi sportaši i sportski djelatnici znali su ga kao mirnog i staloženog čovjeka te je sve radio iz velike ljubavi prema sportu i našem klubu i našoj crvenoj boji. Bio je dobri duh Poleta, uvijek s osmjehom i lijepim riječima i svima je bilo drago surađivati s njime. Malo je utakmica NK Polet koje je on propustio. Sudjelovao je u svim uspjesima kluba te bio uzor i primjer svim članovima uprave i igračima kako se treba nesebično voljeti klub.

U godini obilježavanja 50 obljetnice kluba napustila su nas i dva počasna član kluba, osobe koje su dale nemjerljiv doprinos klubu. Mihalj Novinščak bio je dugogodišnji simpatizer, navijač, sponzor i počasni član nogometnog kluba Polet. On je dugi niz godina bio je čvrsto vezan uz naš klub te mu uvelike pomagao kroz višegodišnje razdoblje. Gospodin Novinščak je bio i višegodišnji član uprave i nadzornog odbora NK Polet. Zahvaljujući gosp. Novinščaku i njegovom sponzorstvu posljednih godina imamo značajnu ulogu u međimurskom nogometu. Što se tiče ljubavi prema Poletu Mihalj Novinščak to je uspješno prenio na svoje sinove i unuke što se može vidjeti na svakoj poletovoj utakmici.

Antun Kos u ljeto 2015. godine napustio nas je jedan od osnivača nogometnog kluba Polet 1965. godine, prvi predsjednik kluba u razdoblju od 1965. godine do 1971. godine, a uz obavljanje funkcije predsjednika kluba bio je i prvi trener u klubu. Na godišnjoj skupštini 12.01.2013. godine dobio je najviše priznanje kluba, počasni član nogometnog kluba Polet. U godini kada NK”Polet” slavi 50 godina postojanja napustio nas je g.Kos koji je bio čvrsto vezan uz naš klub i uz sve navedene funkcije bio je i strastveni navijač i simpatizer koji je rijetko kada propuštao pogledati utakmicu, još u proljetnom dijelu sezone 2015. godine s igračima je putovao autobusom na gostujuće utakmice i sa velikom strašću pratio najdraži mu Polet.

Generacija 1958.

Prvi predsjednik kluba bio je gospodin Antun Kos iz Vrhovljana, a prvi tajnik Josip Vožar iz Sv. Martin na Muri.

Otvorenje svlačionica 1972.

Za vrijeme mandata predsjednika Zdravka Oletića napravljeno je novo igralište i nove svlačione. 

Generacija 1976.

1976. godine ponovno je osvojeno 1. mjesto u Ligi Centra Mursko Središće.

Prvaci lige 1978./1979.

1979., tj. već nakon dvije godine od dovođenja prvog trenera, ponovno je osvojeno 1. mjesto u Ligi Centar Mursko Središće te se momčad plasirala u 2. Međimursku Ligu. 

Prvaci 1. Međimurske nogometne lige 1984.

U sezoni 1983./1984. postignut je veliki uspjeh u prvenstvu osvajanjem prvog mjesta i plasiranjem u 3. Regiju Nogometnog Saveza Zagrebačke Regije.

Pobjednici nogometnog kupa Međimurje 2002.

Veliki uspjeh NK “POLET” postiže u sezoni 2001./2002. kada seniori osvajaju kup Nogometnog Saveza Međimurje

Osnivanje lige mlađih uzrasta U-10 i U-8

Zahvaljujući inicijativi predsjednika gospodina Tomislava Kralja iz Sv. Martina na Muri na području Međimurskog Nogometnog Saveza osnivaju se lige mlađih uzrasta i to kategorije U-10 i U-8. 

Pripreme U 21 HNS

Zajedno sa Toplicama Sveti Martin obnovljen je glavni teren kluba pa su na pripreme na naš teren dolazili razni domaći i strani prvoligaši.

NK Polet 2023.

NK POlet danas obuhvaća mnoge aspekte kako bi zadovoljio potrebe navijača, sponzora i igrača te ostao konkurentan na sportskom i poslovnom planu.

OSOBE

DOSADAŠNJE VODSTVO

Predsjednici NK Polet

Svi predsjednici NK Polet

1965. Antun Kos
1966. Antun Kos
1967. Antun Kos
1968. Antun Kos
1969. Antun Kos
1970. Antun Kos
1971. Antun Kos
1972. Zdravko Oletić
1973. Zdravko Oletić
1974. Zdravko Oletić
1975. Zdravko Oletić
1976. Zdravko Oletić/Stjepan Šardi
1977. Stjepan Šardi/Ivan Kralj
1978. Ivan Kralj
1979. Ivan Kralj
1980. Ivan Kralj/Martin Colar
1981. Ivan Kralj
1982. Ivan Kralj
1983. Ivan Kralj
1984. Franjo Makovec
1985. Franjo Makovec
1986. Franjo Makovec
1987. Franjo Makovec
1988. Franjo Makovec
1989. Ivan Kralj
1990. Josip Novinščak
1991. Ivan Kralj
1992. Ivan Kralj
1993. Ivan Kralj
1994. Ivan Kralj
1995. Mijo Flac
1996. Mijo Flac
1997. Mijo Flac
1998. Mijo Flac
1999. Mijo Flac
2000. Zdravko Fajfar
2001. Zdravko Fajfar
2002. Zdravko Fajfar
2003. Zdravko Fajfar
2004. Marijan Colar
2005. Marijan Colar
2006. Marijan Colar
2007. Marijan Colar
2008. Tomislav Kralj
2009. Tomislav Kralj
2010. Tomislav Kralj
2011. Tomislav Kralj
2012. Tomislav Kralj
2013. Tomislav Kralj

Treneri NK Polet

Svi treneri NK Polet

1977. Ivan Brodar
1978. Ivan Brodar
1979. Ivan Brodar
1980. Ivan Brodar
1981. Ivan Brodar
1982. Ivan Brodar
1983. Ivan Brodar
1984. Ivan Brodar
1985. Ivan Brodar
1986. Ivan Brodar
1987. Ivan Brodar
1988. Ivan Brodar
1989. Ivan Brodar
1990. Stjepan Perčić
1991. Stjepan Perčić
1992. Stjepan Perčić
1993. Darko Rob
1994. Stjepan Perčić
1995. Stjepan Perčić
1996. Ivan Brodar
1997. Stjepan Perčić
1998. Stjepan Perčić/Josip Filipan
1999. Josip Filipan/Stjepan Perčić
2000. Anton Srša
2001. Anton Srša/Zlatko Vugrinec
2002. Zlatko Vugrinec/Ivan Hamonajec
2003. Ivan Hamonajec/Stjepan Perčić
2004. Stjepan Perčić
2005. Stjepan Perčić/Zlatko Vugrinec/Damir Vugrinec
2006. Damir Vugrinec
2007. Boris Đorđević
2008. Boris Đorđević
2009. Boris Đorđević/Stjepan Makar
2010. Krešimir Šenji
2011. Krešimir Šenji
2012. Krešimir Šenji
2013. Krešimir Šenji/Dražen Škvorc
2014. Dražen Škvorc

Tajnici NK Polet

Svi tajnici NK Polet

1. Josip Vožar
2. Mladen Oletić
3. Ivan Koprivec
4. Pavao Horvat
5. Stanko Kutnjak
6. August Novinščak
7. Zvonko Trstenjak
8. Ivan Kralj
9. Stjepan Jakopić
10. Ivan Šardi
11. Ivan Zadravec
12. Davor Šardi
13. Željko Breznik

Svi blagajnici NK Polet

Svi blagajnici NK Polet

1. Mirko Turk
2. Ivan Kraljić
3. Pavao Horvat
4. Zvonko Trstenjak
5. Stjepan Šardi
6. Josip Šardi
7. Stjepan Jakopić
8. Ivan Bogdan
9. Franjo Makovec
10. Stjepan Dorenčec
11. Mijo Flac
12. Marijan Jambrović
13. Damir Karlovčec
14. Ivan Živko
15. Branko Hren
16. Marijan Colar
17. Jože Kirec

Nagrade i priznanja

1985. godine pehar za Fair Play od strane Večernjeg lista
Sezona 1998./1999. – Goran Makovec – najbolji strijelac 4.HNL sa 40 pogodaka
2001. – gospodin Željko Breznik iz Žabnika – plaket od strane MOO, FIFA i HNS za to što je dao doprinos, vrijeme, trud i entuzijazam za uspjeh nogometnog natjecanja i promicanju prijateljstva i solidarnosti među narodima.
2002. godine plaketa općine Sv.Martin na Muri za promicanje športa, osvajanje kupa i uspješno predstavljanje općine Sveti Martin na Muri.
2010. godine trener Stjepan Perčić dobiva plaketu općine Sv. Martin na Muri za izvrstan i dugogodišnji rad s mlađim kategorijama
2013.godine plaketa općine Sv.Martin na Muri školi nogometa “Sveti Martin” za sustavan rad s djecom i mladima

2014. – posthumno g.Željko Breznik za za doprinos i promicanje rekreativnog sporta i entuzijazam u sportskom djelovanju na području Općine Sveti Martin na Muri

2018. godine plaketa općine Sveti Martin na Muri nogometnom klubu “Polet” za promicanje sporta

SENIORSKA MOMČAD

Kroz povijest