Škola nogometa Sveti Martin na izletu u Komendi

#ZaKoga #ZaPolet 

KATEGORIJA

OBJAVLJENO DANA

15. lipnja 2022.

Prekrasna tradicija koja traje već 13 godina nastavila se i ove godine. Svake druge godine na kraju natjecateljske sezone naše momčadi U-9 i U-11 odlaze kod naši prijatelja u Komendu kod Ljubljane. Također svake neparne godine roditelji igrači U-9 i U-11 dolaze kod nas u Sveti Martin na Muri.

Tako je ove godine nakon dvije godine pauze zbog epidemije korona virusa došao na red naš odlazak u predgrađe Ljubljane u prekrasnu Komendu. Izlet je svojevrsna nagrada svim igračima, ali naravno i roditeljima za sve što su dali u cijeloj natjecateljskoj sezoni za što bolji rezultati i što bolje funkcioniranje Škole nogometa Sveti Martin.

Ukupno 70 osoba, što igrača kategorije U-9 i U-11 što roditelja i pratitelja rano ujutro u subotu 11. lipnja 2022. godine krenulo je autobusom put Slovenije u mjesto u predgrađu Ljubljane.  Dolaskom na igralište u Vodicama dočekao nas je obilan zajutrak te pregršt raznolikih kolača.

Nakon okrepe slijedile su utakmice momčadi U-9 (trener Danijel Kojter) i momčadi U-11 (trener Zoran Šardi), kako je u takvom susretu rezultat potpuno nebitan nećemo ga ni spominjati.

Nakon odigranih utakmica otišli smo na izlet u najveći arboretum u Sloveniji “Volčiji potok” gdje smo u vožnji vlakićem uvjerili u raznolikost biljnog svijeta, pogledali skulpture dinosaura i na kraju osvježili sladoledom. Zatim smo autobusom otišli na vrh obližnje planine Krvavec do apartmana u vlasništvu člana uprave NK Komende Igora Štebea. Tamo nas je čekalo pregršt odličnog jela i hladnog pića, te slasnih palačinki. Dok su odrasli uživali na svježem planinskom zraku i netaknutoj prirodi djeca su se zabavljala na obližnjem zip-lineu.

Nakon osvježenja na planinskom zraku spustili smo se u Komendu na jedan seoski turizam gdje su nam domaćini pripremili bogati roštilj te pregršt ostalog jela i pića. Mali prigodni govor i razmjenu poklona između dva kluba održali su predsjednik NK Komende Aleš Marinko i predsjednik ŠN Sveti Martin Tomislav GradičekVrlo veselo druženje roditelja i djece nastavilo se do večeri. Nažalost jednom smo se morali rastati te smo u večernjim satima krenuli kući, i u kasnim noćnim satima sretni, ali i umorni stigli smo kući.

Ne treba posebno isticati da je čvrsto obećano i s jedne i s druge strane da se ta izuzetno lijepa tradicija i dalje nastavi. Također su naši prijatelji iz Komende obećali i dolazak na naš zimski memorijalni turnir Patrik Čurin koji se igra u prosincu u sportskoj dvorani u Štrigovi.

Ovim putem se najiskrenije zahvaljujemo svim članovima NK Komenda, igračima U-9 i U-11 NK Komende te njihovim roditeljima i svima koji su nam omogućili i uljepšali ovaj prekrasan izlet. Posebno se zahvaljujemo gospodinu Drago Žiniču i Ivanu Juriniću koji su prije 13 godina i inicirali ovaj susret i ovu prekrasnu tradiciju. Također posebna zahvala i predsjedniku NK Komenda gospodinu Alešu Marinku i gospodinu Igoru Štebeu i svima koji su pripomogli organizaciji ovog prekrasnog izleta i druženja.

 

 

 

NK POLET

Ukoliko prenosite ovaj članak na vaš medij molimo Vas da navodite izvor.

#ZaKoga #ZaPolet